Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

De beste verlichtingstrends in zakelijke Belgische tuinen in 2024

Als we vooruitkijken naar wat er in de mode zal zijn op het gebied van zakelijke tuinen, zien we innovaties die de esthetiek naar een hoger niveau tillen, aansluiten bij het waterbewustzijn en milieubewustzijn tot een prioriteit maken. Wil je je zakelijke tuin in België zo mooi mogelijk maken? De volgende verlichtingstrends spelen hier een belangrijke rol bij en zijn in 2024 helemaal populair! Houd hier dus rekening mee bij het maken van je tuinontwerp.

1.Blijf bij basiskleuren

Terwijl het landschapsverlichtingsontwerp dat je thuis hebt, gekleurde lichten kan bevatten om bepaalde kenmerken van je huis of eigendom te benadrukken, moet het landschapsverlichtingsontwerp voor je bedrijf vasthouden aan lampen die wit en licht van kleur zijn. Strak wit en lichte kleuren helpen een professionelere sfeer te creëren die je klanten zullen waarderen. Hoewel zuivere lichte kleuren worden aanbevolen, is het belangrijk op te merken dat er altijd uitzonderingen kunnen worden gemaakt. Afhankelijk van het type woning en bedrijf kan het nuttig zijn om hier en daar wat kleur toe te passen. Zwarte inbouwspots kunnen mooi zijn voor in je zakelijke tuin, maar dan moeten ze wel goed passen bij de rest van het ontwerp.

2.Vergelijk verlichtingstypen

Veel oudere soorten landschapsverlichtingsarmaturen (vaak gebruikt op parkeerterreinen) zijn inefficiënt omdat ze een groot deel van hun licht horizontaal en naar boven projecteren in plaats van naar beneden. Verlichtingsexperts raden aan dit type lamp te vervangen door een moderner downlightarmatuur om de efficiëntie van het lichteffect te vergroten. Inbouwspots buiten kunnen dan ook geschikt zijn voor je parkeergarage, maar ook voor je tuin.

3.Ga voor een hoge helderheid

In tegenstelling tot het ontwerp van residentiële landschapsverlichting dat streeft naar subtiele helderheid en warme tinten, zou het ontwerp van commerciële landschapsverlichting een stuk helderder moeten zijn. Het laatste dat je wilt doen is een ontwerp creëren dat je winkelpui en/of uithangborden niet volledig verlicht, of niet de aandacht van je potentiële klanten trekt. Verhoogde helderheid is ook nuttig bij het verhogen van het beveiligingsniveau rondom je bedrijf, dus daarom zijn ze geschikt voor in je zakelijke tuin in België.

4.Verlicht treden

Een andere zeer belangrijke tip voor je zakelijke tuin is het verlichten van treden voor de veiligheid. Als je bedrijf trappen heeft die naar de deur leiden, kunnen deze in het donker een groot veiligheidsrisico vormen als de treden niet verlicht zijn. Het verlichten van je trap vergroot de veiligheid van je bedrijfspand en verlicht tegelijkertijd de gevel prachtig. Hoe je je trap verlicht, hangt af van wat voor soort trap je hebt, hoe breed ze zijn en hoeveel treden er zijn. Een bredere trap vereist meer landschapsverlichting. Je wilt ze langs de buitenkant op een lijn plaatsen, evenals een lijn in het midden van de trap om de bezoekers van je bedrijf meer veiligheid en zichtbaarheid te bieden. Voor dunnere trappen heb je de mogelijkheid om landschapsverlichting langs de buitenkant te installeren, of om een ​​enkele lijn in het midden te plaatsen.

Bol AlgemeenBol Algemeen