Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wel een gazon maar weinig tijd voor onderhoud? Kies voor kunstgras

Lisa Garden op 03-09-2024

Een mooie tuin bij het huis met een fraai gazon, dat is het ideaalbeeld van veel mensen. Maar hoe ga je die inrichten? Als je niet zo van tuinieren houdt of er niet zoveel tijd voor hebt, dan wil je misschien het liefst een tuin met weinig groen, zodat je er niet veel werk aan hebt. Maar een tuin met uitsluitend betegeling heeft een paar belangrijke nadelen en echt heel gezellig is het ook niet.

Tegels hebben nadelen

Als je tuin uit vrijwel uitsluitend tegelwerk bestaat, dan is de kans groot dat de boel blank komt te staan als het flink regent. Het water kan namelijk niet snel genoeg wegstromen. En er is nog een nadeel. Tegels zijn warm. Dat betekent dat als het langdurig warm is in de zomer, het in je tuin een soort oven wordt. De warmte wordt nauwelijks geabsorbeerd. Als je planten in je tuin hebt, vangen die een deel van de warmte op. Niet alleen door schaduw te bieden, maar door hun structuur. Daarom is groen in je tuin zeker iets om serieus over na te denken.

Een grasveld vraagt veel onderhoud

Misschien wil je dolgraag een gazon in je tuin. Ideaal voor de kinderen om te spelen, of om heerlijk van de zon te genieten in de zomer. Maar het vraagt nogal wat werk. Maaien, kanten bijknippen. Gras bij zaaien als het is doodgegaan door langdurige droogte of juist te veel regen. Als je dat allemaal niet ziet zitten dan is er nog een oplossing: Kunstgras van de Grasexpert, dat in tal van uitvoeringen te koop is. Dit gras heeft veel eigenschappen die echt gras ook heeft. Het ziet er natuurlijk uit en het geeft verkoeling. Maar je hoeft het niet te maaien en het zal nooit geel worden omdat het te weinig water heeft gekregen.

Zelf leggen of uitbesteden?

Wil je zelf kunstgras leggen dan is dat zeker een optie. Je krijgt het geleverd op een rol die je eenvoudig uitrolt op de plek waar het gazon moet komen. Vervolgens kun je het op maat knippen of snijden. Daarna zet je de grasmatten vast met speciale grasharingen die je bij je bestelling meteen mee kunt bestellen. De haringen verdwijnen helemaal in de grond en zijn dus niet meer zichtbaar. Wie niet beter weet zal denken dat je een prachtig natuurlijk gazon hebt dat perfect wordt onderhouden. De waarheid is dat je ervan af nu nauwelijks omkijken naar hebt. Als je het zelf leggen niet ziet zitten dan kun je dit ook uitbesteden. Dit is ook zeker een optie voor het aanleggen van een wat groter gazon dat meer vakmanschap vereist. Je kunt hiervoor contact opnemen met De Grasexpert om een offerte aan te vragen. Na de plaatsing krijg je vrijblijvend tips over het juiste onderhoud van het kunstgazon. Als je deze adviezen opvolgt kan een kunstgrasmat jarenlang meegaan.