Vind jouw tuincentrum

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zo tover je je tuin om tot een echte chill-zone

Lisa Garden op 23-08-2024

De zomer is in volle gang en dat betekent dat we weer vaker buiten komen, ook in onze tuin. Of je nu een grote tuin hebt of een knus balkon, het is altijd fijn om je buitenruimte op te fleuren zodat je er echt van kan genieten. 

Maak een gezellige zithoek

Als je wilt ontspannen in je tuin, is een loungeset echt een must. Een goede loungeset is dan ook het hart van elke tuin, de plek waar je lekker onderuit kunt zakken na een lange werkdag, of waar je vrienden en familie ontvangt voor een gezellige BBQ. Kies een exemplaar dat past bij de stijl van je tuin en je persoonlijke smaak. Of je nu houdt van een strakke, moderne look of een meer landelijke uitstraling, er zijn genoeg opties beschikbaar. Zorg ervoor dat de set comfortabel is, want in je chill-zone is deze natuurlijk bedoeld om in te relaxen!

Comfortabele kussens en dekens

Nu je je loungeset hebt gekozen, is het tijd om deze extra comfortabel te maken. Investeer daarom in goede kussens en dekens die niet alleen je loungeplek doen opfleuren, maar ook zorgen voor extra comfort. Kies voor waterafstotende stoffen, zodat je kussens langer mooi blijven, zelfs als het een keer regent. En vergeet ook niet een paar gezellige dekens te kopen voor de koelere avonden. Niets is beter dan op een frisse zomeravond onder een warme plaid te zitten en een glas wijn te drinken.

Verlichting voor sfeer

Sfeervolle verlichting kan echt een wereld van verschil maken in je tuin. Denk maar aan mooie lantaarns, lampionnetjes of een stijlvolle buitenlamp. Verlichting zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer, maar is bovendien ook praktisch voor die lange avonden buiten. Kies verlichting die bij de stijl van je tuin past en die je tuinmeubelen mooi accentueert. Zorg ervoor dat je verlichting op slimme plekken plaatst, zoals rondom je loungeset en op paden, om een uitnodigende sfeer te creëren.

Groene vingers? Verzorg je planten

Een groene tuin is vaak een gelukkige tuin! Als je groene vingers hebt, investeer dan tijd in het verzorgen van je planten. Denk maar aan kleurrijke bloembakken, hangplanten en misschien zelfs een kleine kruidentuin. Planten zorgen meteen voor een frisse, natuurlijke uitstraling en kunnen een uitstekende aanvulling zijn op je tuinmeubelen.

Vergeet de buitenkeuken niet

Eet en kook je graag buiten? Overweeg dan eens om een buitenkeuken in je tuin te zetten. Van een eenvoudige barbecue tot een volledig uitgeruste buitenkeuken, er zijn veel mogelijkheden om je in de tuin uit te leven. Zorg ervoor dat je genoeg werkruimte hebt en een plek voor je keukengerei en ingrediënten. Een frigo kan ook erg handig zijn, maar zorg er dan natuurlijk wel voor dat deze slim geplaatst wordt en dat kabels niet beschadigd kunnen worden door regen. 

Bescherming tegen de zon en regen

Het weer kan onvoorspelbaar zijn, dus zorg voor bescherming tegen de zon en regen. Koop bijvoorbeeld een mooie parasol of maak een pergola met doeken. Deze zorgen niet alleen voor schaduw op zonnige dagen, maar kunnen ook bescherming bieden tegen een onverwachte bui. Bovendien zien ze er vaak nog eens stijlvol uit ook. Win-win!

Accessoires om het af te maken

Tot slot, maak je tuin echt jouw eigen door deze te pimpen met accessoires. Denk aan originele buitenkussens, een leuk buitentapijt voor je terras of misschien een mooi standbeeld of een kleurrijke hangmat. Zo’n persoonlijke details maken je tuin meteen uniek.